Известие

Collapse
No announcement yet.

Какво значи тази жълта лампа (Алфа Ромео 147)

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от Calobran Покажи съобщение
    При мен също свети постоянно и диагнозата от диагностиката е: Ниска производителност на катализатора! т.е. спекал катализатор, който вече махнах - но продължава да свети и няма да спре ако не си купя нов катализатор! Тъпото е, че ако се появи друг проблем по колата, свързан с тази лампа няма как да разбера!
    Ама казаха ли ти за кой катализатор става дума, щото те са 3.
    2014: Deutschland über alles

Comment

днес имам същия проблем.Смених маслото и след 50 км светна тази лампа и Чек комп даде предупреждение и се върнахме от плануваното пътуване.Смених и въздушния и клима филтъра гледах на пътя датчика закачен е.Кво и стана маслото ли не хареса.В Стара Загора къде има знаещи майстори?

Comment

Първоначално публикувано от nikolaaaay Покажи съобщение
        Ама казаха ли ти за кой катализатор става дума, щото те са 3.
        Мисля, че първия след двигателя ми казаха!
        Romeo 147, TS 1,6 2001

Comment

Първоначално публикувано от savage309 Покажи съобщение
          Виждам, че темата е стара, но понеже не виждам по-подходяща, а и няма смисъл от подобна нова, искам да попитам, при положение, че с колата няма никакъв проблем, не би следвало да свети нищо по таблото след запалване, или греша? Лампичките в дясно сигнализират проблеми, нали?
          Не намерих никъде снимка, която да показва как е таблото на изправен автомобил
          Alfa Romeo 147 1.9 JTD

Comment

Днес сутринта мистериозно нищо необичайно не светеше и километража заработи. Има характер тая кола, таблото чат-пат става като коледна елха
            Но все пак ми е премисли, ще мина през диагностика.
            Благодаря за коментарите
            D да бе, такива са алфите, коли с характер....
            147 JTD

Comment

Първоначално публикувано от Liminat Покажи съобщение
              Виждам, че темата е стара, но понеже не виждам по-подходяща, а и няма смисъл от подобна нова, искам да попитам, при положение, че с колата няма никакъв проблем, не би следвало да свети нищо по таблото след запалване, или греша? Лампичките в дясно сигнализират проблеми, нали?
              Не намерих никъде снимка, която да показва как е таблото на изправен автомобил
              Нищо не трябва да свети.............
              Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
              Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
              Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщение
                Нищо не трябва да свети.............
                Освен индикатора за фаровете по това време на годината . Иначе при мен светват индикатора за двигателя и този за еърбега като е на контакт и като запаля изгасват - това е нормалното поведение. В книжката са описани кое кога светва, но индикатора за двигателя е съвкупност от доста грешки които в общия случай просто означават, че ако продължи да свети след запалването проблема е достатъчно сериозен и трябва да отидеш на диагностика.
                sigpic

Comment

Първоначално публикувано от hayho Покажи съобщение
                  ... В книжката са описани кое кога светва, но индикатора за двигателя е съвкупност от доста грешки които в общия случай просто означават, че ако продължи да свети след запалването проблема е достатъчно сериозен и трябва да отидеш на диагностика.
                  Положих усилия да изтегля user manual от темата-
                  http://clubalfaromeo.com/forum/showt...ser#post894968
                  за 147, но май за последно е теглено юни месец и като че се е бъгнало нещо инфото. Там сигурно има инфо кое за какво свети
                  Alfa Romeo 147 1.9 JTD

Comment

Положих усилия да изтегля user manual от темата-
                    http://clubalfaromeo.com/forum/showt...ser#post894968
                    за 147, но май за последно е теглено юни месец и като че се е бъгнало нещо инфото. Там сигурно има инфо кое за какво свети
                    ето я книжката която аз ползвам, грешките са описни около 70-тата страница.
                    Attached Files
                    sigpic

Comment

Благодаря колега, много хубав подарък
                      Alfa Romeo 147 1.9 JTD

Comment

Благодаря колега, много хубав подарък
                        Що не ми каза, щях отдавна да съм ти я пратил, имам и E-learn за 156, 147, 159, 166
                        Last edited by NightRider; d.m.y г., 09:08. Основание: допълнение
                        Alfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet SW (07.2003)
                        156 1.8TS 16V (01.2001)
                        147 1.6TS 16V 120hp (11.2001)
                        0879369082

Comment

Днес сутринта мистериозно нищо необичайно не светеше и километража заработи. Има характер тая кола, таблото чат-пат става като коледна елха
                          Но все пак ми е премисли, ще мина през диагностика.
                          Благодаря за коментарите
                          Проблеми с кабелаците имаш според мен! Огледай всички букси, пръскай с контактен спрей.
                          Lancia Delta 1.6 i.e - ex
                          Alfa Romeo 156 2.0 TS

рейтинг фотографов

Comment

Working...
                          X